تمرکز صد در صدی

تمرکز صد در صدی

بدون تمرکز، توانایی به سرانجام رساندن هیچ کاری را نداریم. اگر هم با به کار بستن روش‌های مختلف بتوانیم با اندک ذخیره تمرکزمان کاری که شروع کردیم را تمام کنیم، تقریبا باید چندین برابر معمول، زمان بگذاریم. پس چگونه به تمرکز صد در صدی برسیم؟

  • آیا به‌راحتی حواس شما پرت می‌شود و یا حتی زمانی که سعی دارید کاری را به بهترین شکل انجام دهید، مدام دچار اشتباه می‌شوید؟
  • آیا بعضی اوقات کارها یا حرف‌های خود را فراموش می‌کنید؟
  • آیا نشستن و گوش دادن به صبحت‌های دیگران برای شما دشوار است؟

اگر  پاسختان به سؤال‌های بالا مثبت است، ممکن است، دچار مشکل عدم تمرکز باشید.

بی‌توجهی و دشواری در جمع‌کردن حواس، از نشانه‌های تمرکز پایین است.

مشکل عدم تمرکز، می‌تواند پیامدهایی فراتر از فراموشی‌های ساده داشته باشد و در موقعیت شغلی، روابط اجتماعی و یادگیری مهارت‌ یا اطلاعات جدید نقشی مخرب ایفا کند.

 

چرا تمرکز کردن برای من سخت است؟

و یا چرا به این راحتی تمرکزم را از دست می‌دهم؟

دلیل اینکه در تمرکز مشکل دارید ممکن است به تغییرات هورمونی، استرس، عوارض برخی داروها ، اختلالات ADHD یا صرفاً استفاده نادرست از تکنولوژی بستگی داشته باشد. عوامل زیادی مانند رسانه های اجتماعی و سایر ابزارهای ارتباطی در حواس پرتی نقش دارند.

یک دلیل دیگر این است که دنیای مدرن و پرشتاب انتظارات زیادی از ما دارد و این می تواند باعث اضطراب و عدم توانایی تمرکز در کار شود.

 

چند قدم برای رسیدن به تمرکز صد در صدی

چند قدم برای رسیدن به تمرکز صد در صدی

اگر اغلب اوقات در حال کُشتی گرفتن با تمرکز هستید، این راه‌کارها را امتحان کنید!!

 

قدم اول: با حضور در یک محیط مناسب، راه‌های فرار ذهنتان را ببندید

ذهن ما بسیار زیرک است. اگر بو ببرد که می‌خواهیم او را چند ساعت در یک گوشه گیر بیندازیم تا کاری را تمام کنیم، خیلی سریع محیط پیرامونش را اسکن می‌کند تا یک راه فرار درست و حسابی پیدا کند.

گاهی این راه فرار را در ناراحت بودن صندلی که روی آن نشسته‌ایم پیدا می‌کند، گاهی از لبخند عکسی که روی میز کارمان داریم به روزهای خوش گذشته می‌گریزد، نور کم را بهانه می‌کند، از نور زیاد شکایت دارد، به صدای راه رفتن یک عابر پیاده در کوچه گیر می‌دهد و حتی اگر کار به جای باریک بکشد به تیک تاک ساعت هم رحم نمی‌کند.

بنابراین، باید برای هر ترفندی که ذهنتان می‌چیند یک جواب دهان پُر کن در جیبتان داشته باشید. مثلا تمام عکس‌های روی میزتان را به جای دیگری منتقل کنید، مکان نشستن خود و ارتفاع میز و صندلی را تنظیم کنید، نور را به اندازه کافی در محیط کارتان قرار دهید و اجازه دهید هوای تازه با اکسیژن‌هایش حالی اساسی به ریه‌هایتان بدهد.

 

قدم دوم: دستی بر سر و گوش عادت‌هایتان بکشید

هر کدام از ما عادت‌های خاصی داریم که فقط وقتی در حال انجام یک کار هستیم، روشن می‌شوند! اگر این عادت‌ها مثبت باشند، باعث افزایش تمرکز ما می‌شود و اگر منفی باشند، تنها یک هدف دارند و آن ربودن تمام و کمال تمرکز ما است.

 

روش هایی برای کمک به افزایش تمرکز

روش هایی برای کمک به افزایش تمرکز

کارهایی که در ادامه از این مقاله از وبسایت ذهن برتر نام می‌بریم عادت‌های خوبی هستند که می‌توانند غلظت تمرکز را در زندگی و کار ما افزایش دهند:

 

لطفا آب بخورید

آب خوردن به هنگام کار کردن یکی از ساده‌ترین و موثرترین راه‌ها برای افزایش تمرکز است. وقتی بدنمان به اندازه کافی سیراب باشد، به راحتی دچار خستگی و حواس‌پرتی نمی‌گردد.

 

سوخت مناسبی به سلول‌هایتان برسانید

امکان ندارد که بتوانید با معده خالی روی هیچ چیزی تمرکز کنید. بنابراین، همیشه کنار دستتان یک خوراکی شیرین و انرژی بخش داشته باشید.

 

گوش به زنگ گردش خون در بدنتان باشید

وقتی بیش از 60 دقیقه یک جا می‌نشینید، خون در نیمه پایینی بدنتان جمع می‌شود. نیروی جاذبه هم آتش این ماجرا را بیشتر می‌کند و نمی‌گذارد که خون کافی در نیمه بالایی بدنتان جریان داشته باشد. برای جلوگیری از این اوضاع قاراشمیش و بازگرداندن تمرکز به ذهنتان، هر 30 تا 60 دقیقه یک بار، از جایتان بلند شوید، چند حرکت کششی انجام دهید، یک دور بزنید و سپس دوباره مشغول کار شوید.

 

از رویا به واقعیت برگردید

این رویای شیرین که بتوانیم چندین کار را با هم انجام دهیم و دست آخر، نتیجه همه آنها عالی باشد، یک خیال خام است. اگر به دنبال انجام واقعی یک کار هستید و می‌خواهید ذهنتان در این مسیر، همراه شما باشد باید هر بار روی انجام یک کار تمرکز کنید.

کلید موفقیت این است که ذهن هوشیار خود را روی چیزهایی متمرکز کنیم که اشتیاق آنها را داریم، نه چیزهایی که از آنها می‌ترسیم.

 

گشت و گذار در اینترنت را در فهرست کارهای ممنوعه بگنجانید

اینترنت و شبکه‌های اجتماعی، بهترین و مدرن‌ترین راه برای افزایش حواس‌پرتی، فرار ذهن و از دست دادن تمرکز هستند. اگر می‌خواهید کاری که شروع کرده‌اید را تمام کنید، برای چند دقیقه هم که شده، دست از چک کردن شبکه‌های اجتماعی و زیر و رو کردن سایت‌ها بردارید.

 

روی مهم‌ترین کار، تمرکز کنید

عادت به اولویت‌بندی کردن کارها نه تنها تمرکز را به شما هدیه می‌دهد بلکه بازده‌تان را هم بالا می‌برد. بنابراین، قبل از شروع کارتان به دنبال مهم‌ترین بخش‌ها بگردید و اول از همه، آنها را تمام کنید.

 

زمان را به خدمت بگیرید

درست است که ما در طول روز 24 ساعت زمان داریم اما این بدان معنا نیست که می‌توانیم در تمام این مدت، متمرکز باقی بمانیم. این ماجرا درست مانند آن است که یک قایق فسقلی ادعا کند می‌تواند تمام ماهی‌های یک اقیانوس را صید کند!

 

4.1 8 رای
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه نظرات
فروشگاه
مقالات
خانه
دوره ها
جستجو
 
0
    0
    سفارشات شما
    سبد خرید شما خالی استبازگشت به فروشگاه