چرا هرچی درس میخونم یاد نمیگیرم؟ من واقعا وقت میذارم ولی نتیجه نمیده!!
یکی از پرسشها و معضلات عمومی محصلین و دانش آموزان این است که چرا هرچی درس میخونم نتیجه نمیگیرم و یا اینکه چجوری درس بخونم تا بهتر در ذهنم بمونه؟؟؟
صبوری کنید!
از دیرباز گفتهاند: «رهرو آن نيست که گه تند و گه آهسته رود رهرو آن است که آهسته و پیوسته رود.»
درس خواندن کنکور جزو اهداف بلند مدت است و موفقيت در آن، به تلاش، صبر ، پشتکار و روحيۀ خستگی ناپذيری نياز دارد که دست یافتن به رویای رتبه برتر شدن قوی تر می کند.
در حقیقت شما بايد آهسته ولي پيوسته حرکت کنيد و پيوسته بودن، اهميت خاصي دارد. نبايد درس خواندن شما نوسان داشته باشد وآنطور باشد که یک مدت کوتاه را با تمام توانتان درس بخوانيد. بعد، چيزي موجب نااميدي يا دلسرد شدن شما شود و مدتی ساعات مطالعه شما کاهش پیدا کند و پس از مدتي دوباره مدتی خوب درس بخوانيد و باز هم افت قابل توجه ای را شاهد باشید.
اگر شما ميخواهيد در آزمون سراسري نتيجه خوبي کسب کنيد، بايد (حتی در زمان بسیار کوتاه) اوضاع بر وفق مرادتان نبود و حتی با افزایش زمان درس خواندن، بازده نداشتيد، حوصله به خرج دهيد؛ زيرا اين دوران با صبر و پشتکار شما تمام خواهد شد، و اگر دست از تلاش بر نداريد، قطعاً به قله های موفقیت دست خواهید یافت.
رعایت نکات زیر در این مسیر به شما کمک زیادی میکند:
- در فواصل زمانی کوتاه و مفید درس بخونید.
- بین مطالعه استراحت کنید بدون این که عذاب وجدان داشته باشید.
- در زمانی که به خاطر چیزی ناراحت یا عصبانی هستید درس نخونید.
- درسی که امروز آن را مطالعه کردید در آخر روز به مرور کوتاهی به آن داشته باشید.
- آهسته و پیوسته درس بخونید به طوری که از مطالب آسون شروع کرده و ادامه دهید.
- محیط مطالعه خوب و آرامی داشته باشید به طوری که بتوانید تمرکز کنید. “انیشتین موقع هر کاری تمام توجه و تمرکزش رو کاری که داشت انجام میداد میذاشت جوری که اصلا متوجه محیط اطرافش نمیشده”
- اگر فراموش کردید نگران نباشید برای بار اول و دوم طبیعی است دوباره مرور کنید.
- برنامه ریزی کنید.
- اهداف خوب و مشخصی داشته باشید.
برای چی میخواین درس بخونید؟؟
آیاهدف واضح ومشخصی رو برای خودت تعیین کردی؟
برای گرفتن نتیجهی مطلوب باید اول با شناخت خودت و علاقهات پیش بری و بدونی چی میخوای …
ابتدا هدفتان را مشخص کنید که میخواهید تحصیلاتتان را تا کجا ادامه دهید و بعدش چه شغلی داشته باشید. همچنین مشخص کنید که دقیقا چه نمرهای و چه رتبهای میخواهید بگیرید این ها را مکتوب نمایید و همیشه جلوی چشمتان قرار دهید.
انگیزه واسه درس خوندن ندارید؟
این بی انگیزگی ناشی از بی هدفی و باور های مخربه، شاید باور دارین با درس خوندن با جایی نمیرسید یا باور دارین در زمینه درسی استعداد ندارید یا کلی باور مخرب دیگه…. همچنین سعی کنید یه هدف واسه خودتون در نظر بگیرید و مشخص کنید که واسه چی درس میخونید.
مطالب را در حافظه بلند مدت خود نگاه داريد
گاهي علت عدم موفقیت شما در مطالعه اين است که اطلاعات به شيوه صحيح وارد حافظۀ بلند مدت شما نشده است.
براي ورود اطلاعات به حافظۀ بلند مدت، چند راه وجود دارد:
يکي از اين راهها تکرار مطلب است؛ مثلاً يکي از شيوههاي يادگيري لغات انگليسي همين تکرار است که البته با روشهايي مثل جعبه «لايتنر» کيفيت آن را افزايش ميدهند؛
اما يكی از بهترين راههاي ورود اطلاعات به حافظه بلند مدت، ارتباط دادن يک مطلب به مطالب قبلي است. يعني به هنگام مطالعه، مطلب جديد را به يادگيريهاي قبلي خود ارتباط دهيد، آنها را با يکديگر مقايسه کنيد و مطالب مربوط به يک موضوع را دستهبندي کنيد و به همراه هم به خاطر بسپاريد.
خلاصه نويسی
بهترين راه اجراي اين شيوه، خلاصه نويسی مطالبی است که میخوانيد. خلاصه نویسی، اگرچه در ابتدا وقت گير به نظر ميرسد، اما به شما کمک ميکند تا مطالب مربوط به يک موضوع را کنار هم قرار دهيد.
اين کنار هم قرار دادن مطالب، امکان تداعی و مقايسه آن مطالب را فراهم میکند؛ ضمناً به شما کمک میکند که نزديک به زمان امتحان، با صرف کمترین وقت، تمام مطالبی را که خواندهايد، مرور كنيد.
با وجود اينكه در ابتداي راه، اين روش کمی وقت گير و دشوار به نظر ميرسد، اما روش ياد شده، بیشترین بازدهی را در بلندمدت دارد.
تکرار مطلب، ارتباط دادن يک مطلب به مطالب قبلی و خلاصه نويسی و رسم نقشه ذهنی است.