مطالعه بدون فراموشی
در این مقاله از وب سایت ذهن برتر روش هایی برای مطالعه بدون فراموشی و بهبود فرایند یادگیری را معرفی می کنیم. در ادامه با ما همراه باشید.
چرا هرچی میخونم یادم میره؟!
اگر احساس میکنید حافظهیتان تحلیل رفته و مطالبی که میخوانید را فراموش میکنید؛ زود ناامید نشوید و به جای تسلیم شدن دنبال راه حل باشید.
۱- استرس – ترس – نگرانی
مهم ترین عاملی که سبب استرس ما میشه این است که ما نگران هستیم.
استرس و نگرانی؛ دشمن بزرگ تمرکز و حافظه بلندمدت!
در زمان درس خواندن نباید تحت فشار یا نگرانی باشید. غیرممکن است با ذهنی آشفته و به دور از تمرکز، مطلبی را یادگرفت. استرس و نگرانی، بزرگترین دشمن حافظه و تمرکز شما است که به مرور زمان باعث تحلیل رفتن توانایی ذهنی شما میشود.
۲- توجه به گذشته و آشفتگی و سردرگمی و عملکرد بد
در گذشته هر کسی ممکن است اشتباهی کرده باشه. توجه به گذشته موجب آشفتگی ذهنی و سردرگمی شما میشه.
پس همین الآن این آشفتگی را به زبالهدانی ذهن خود بریزید و با تلاش ، منتظر بهترینها باشید.
3- مقایسه با دیگران ممنوع
استعداد خودتان را با کسی مقایسه نکنید ولی سنجیدن خودتان را ادامه دهید. وقتی خودتون رو مقایسه میکنید حس میکنید که کمتر از دیگرانید و استرس و آشفتگی ذهنی شما شروع میشه .
❌ذهن آشفته هیچ چیز را نمیفهمد پس مقایسه کردن ممنوع.
۴ -تقویت اعتماد به نفس
اعتماد به نفس خودتون رو تقویت کنید تا کسی نتونه شما رو با کسی مقایسه کند و دچار سردرگمی بشید.
۵- تدریس کنید
برای داشتن مطالعه بدون فراموشی، مطالب درسی را با صدای بلند تدریس کنید. معمولا اگه مطلبی رو به کسی آموزش بدین دیرتر اونو فراموش میکنید پس بهتره متن کتاب رو برای خودتون با صدای بلند بازگو کنید انگار که میخواید به یه فرد دیگه تدریسش کنید.
احتمالا در ابتدا، بکارگیری این روش برای شما کمی دشوار یا شاید عجیب بهنظر برسد، اما به مرور زمان متوجهی تاثیر مثبت این روش روی حافظهی بلندمدت خود میشوید.
۶- رمزگذاری و حل تمرین
رمزگذاری یا نشانهگذاری، یکی از قدیمیترین تکنیکهای حفظکردن مطالب درسیست که همیشه کاربرد و کارایی خاص خود را دارد. این تکنیک قدیمی، برای دروس حفظی بسیار کارآمد است و میتواند کمک خوبی برای حافظه دانشآموز و دانشجو باشد.
یکی از ویژگیهای جذاب رمزگذاری این است که شما میتوانید در آن خلاق باشید. فرض کنید، میخواهید چند خط شعر یا نام طولانی یک ارگان نظامی یا دولتی را بهخاطر بسپارید. میتوان با چسباندن حروف اول هر مصرع یا کلمه، یادگیری را بسیار راحتتر کرد و یک شعر یا اسم طولانی را در کلمهای مندرآوردی خلاصه کرد! گاهی به واژههای خندهداری هم میرسید که اتفاقا خیلی بهتر در حافظهی بلندمدت شما مینشینند.
تمرین و تستزدن
تمرین و تستزدن یکی از موثرترین روشهای تقویت اطلاعات در حافظهی بلندمدت شما است. با تمرین و تستزنی، شکافهای اطلاعاتی در ذهن شما پر میشود و به اصطلاح این اطلاعات در حافظهی شما پررنگتر میشوند.
از طرفی دیگر، هر زمان حس کردید بخشی از درس را بلد نیستید، با حل چند تست خود را آزمایش کنید تا مطمئن شوید این حس کاذب نیست! در صورتی که نتوانستید سوال را حل کنید به سراغ کتاب درسی بروید و مجددا مباحث را بخوانید.
۷- مرور مطالب
مرور بلافاصله مطالب خوانده شده، تاثیر بسزایی در تثبیت مطالب و جلوگیری از فراموشی آنها داره.
علم روانشناسی ثابت کرده است که اگر شما مطلبی را به بهترین شکل مطالعه کنید و به خاطر بسپارید، بین 24 تا 48 ساعت بعد نصف آن مطالب به فراموشی سپرده میشود و بعد از حدود یکماه، 80 درصد آن را فراموش میکنید!
8- بنویسید
نوشتن، بهترین شکل یادگیری هر مطلبی است. وقتی درسی را میخوانید، خلاصهبرداری کنید و بخشهای مهم و نکات کاربردی آن را بنویسید.
این یادداشتهای در زمان مرور هم بسیار بهکار میآیند و همیشه همراه خوبی برای شما هستند. زمانی که مطالب درسی را براساس نوشتههای خودتان مرور میکنید، درک مفاهیم خیلی سادهتر است.