مصرف مداوم این خوراکی‌ها روند پیری مغز را کُند می‌کند

مصرف مداوم این خوراکی‌ها روند پیری مغز را کند می‌کند

هیچ روشی برای درمان بیماری آلزایمر و پیری مغز وجود ندارد، حداقل در حال حاضر درمانی در دسترس نیست. اما می‌توان با اصلاح سبک زندگی، سرعت پیشروی این بیماری را کاهش داد. به همین دلیل است که تشخیص آسیب‌شناسی عصبی در اسرع وقت بسیار مهم و تاثیرگذار است.

همان طور که بزرگ می‌شوید و به ۳۰ و ۴۰ سالگی می‌رسید مغز شما نیز تغییر می‌کند. مغز شروع به کوچک شدن می‌کند و این روند در بقیه عمر ادامه می‌یابد. این کاهش قادر است تغییراتی در توانایی‌های شناختی شما ایجاد کند که می‌تواند دلیلی برای نگرانی درباره زوال عقل و بیماری آلزایمر باشد.

با این وجود، چگونه برخی از افراد در اواخر دهه هشتم و نهم عمرشان نیز از پیر شدن مغز جلوگیری کرده اند؟ شاید بگویید این موضوع مربوط به ژنتیک است، اما نتایج پژوهش‌ها نشان می‌دهند که رژیم غذایی در این مورد نقش مهمی ایفا می‌کند چرا که التهاب عصبی را می‌توان بر اساس نحوه غذا خوردن تنظیم کرد.

به نقل از یاهونیوز؛ رژیم‌های غذایی سرشار از چربی و قند می‌توانند بر هیپوکامپ بخشی از مغز که بیش‌ترین نقش را در شکل گیری یادآوری خاطرات دارد تاثیر منفی بگذارند. از طرف دیگر، انواع مواد غذایی مناسب می‌توانند از حافظه محافظت کنند.

 

۷ عادت غذایی برای کند کردن روند پیری مغز

۷ عادت غذایی برای کند کردن روند پیری مغز

1- روی خوردن غذاهایی تمرکز کنید که به سلامت مغز کمک می‌کنند.

خوشبختانه پژوهشگران رژیمی را برای رفع این مشکل ایجاد کرده اند که رژیم غذایی MIND نامیده می‌شود و این رژیم ترکیبی از رژیم غذایی مدیترانه‌ای و رژیمی است که برای کاهش فشار خون مورد استفاده قرار می‌گیرد. ویژگی مهم رژیم غذایی MIND آن است که حاوی چربی‌های کم‌تر اشباع شده، روغن‌های سالم بیش‌تر و وجود به ندرت گوشت قرمز (دو وعده یا کم‌تر در هفته) است.

 

۲- سبزیجات مصرف کنید

از سبزیجات بزرگ سبز مانند کاهو و تهیه سالاد با آن، کلم پیچ و اسفناج غافل نشوید. سبزی‌های برگدار حاوی فولات، ویتامین E، کاروتنوئیدها و فلاونوئیدها هستند مواد مغذی‌ای که از مغز در برابر زوال شناختی محافظت می‌کنند.

 

۳- روزانه سبزی مصرف کنید

دست کم مصرف سه وعده در روز سبزیجات و صیفی جات رنگارنگ غنی از پلی فنول مانند فلفل زرد و قرمز، هویج، کلم بروکلی، گل کلم، نخود فرنگی، چغندر، کدو حلوایی و بادمجان برای مغزتان مفید است. سبزیجات چلیپایی مانند کلم بروکلی، گل کلم و کلم بروکسل نیز سرشار از ترکیب ضد التهابی به نام سولفورافان هستند که مطالعات نشان می‌دهد می‌تواند از مغز در برابر بیماری آلزایمر و سایر بیماری ها محافظت کند.

 

۴- انواع توت‌ها و آجیل‌ها را مصرف کنید

توت‌های رنگارنگ منبع قابل توجهی از فلاونوئیدها و سایر مواد مغذی مفید برای مغز هستند. مطالعات نشان داده اند که رژیم‌های غذایی سرشار از زغال اخته رادیکال‌های آزاد و التهاب را در مغز کاهش می‌دهند. هم چنین، آجیل محافظ دستگاه عصبی است. ویتامین E موجود در کره بادام زمینی، بادام خشک بو داده فندق و تخمه آفتابگردان می‌تواند به افرادی که از استرس و اضطراب و علائم اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) رنج می‌برند کمک کند.

 

۵- روغن زیتون مصرف کنید

روغن زیتون فرابکر چربی‌ای مفید برای قلب و منبع دست کم ۳۰ ترکیب فنولی است که آنتی اکسیدان‌های قوی و محافظ مغز هستند. نتیجه مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۹ میلادی در مجله Molecules منتشر شد نشان داد که روش پخت و پز با استفاده از روغن زیتون فرابکر برای بسیاری از مواد غذایی استخراج پلی فنول‌های محافظ مغز را از سبزیجات سرخ شده مانند پیاز، سیر، فلفل دلمه‌ای گوجه فرنگی و فلفل چیلی افزایش می‌یابد.

 

۶- امگا -۳ بیش تری دریافت کنید

نتیجه یک متا آنالیز انجام شده در سال ۲۰۱۹ میلادی بر روی بیماران مبتلا به اختلال افسردگی اساسی (ماژور) نشان داد که مصرف اسیدهای چرب غیراشباع امگا – ۳ افسردگی را در مقایسه با دارونما تسکین می‌دهد. اسیدهای چرب امگا – ۳ با کاهش نشانگرهای التهابی و محافظت از نورون‌ها در برابر التهاب بیش از حد، سلامت مغز را تقویت می‌کنند. بهترین منابع امگا – ۳ ماهی‌های روغنی و آب سرد مانند سالمون، ماهی خال مخالی، ماهی تن، شاه ماهی و ساردین هستند. با این وجود، شما می‌توانید با مصرف تخم مرغ نیز امگا – ۳ را دریافت کنید. امگا – ۳ در منابع گیاهی مانند گردو نیز وجود دارد.

 

۷- روز خود را خوش طعم کنید

عادت کنید که طعم‌ها را در آشپزی خود بدون افزودن کالری تقویت کنید و مغز را تقویت کنید. زردچوبه، فلفل، زعفران دارچین، رزماری، زنجبیل و سایر ادویه‌ها به حافظه کمک می‌کنند. بنابر گزارش مفدا، زردچوبه حاوی ماده فعال کورکومین ستاره ادویه‌های کمک کننده به مغز است.

نتیجه بررسی‌ای در سال ۲۰۱۹ میلادی از مطالعات حیوانی که در نشریه Current Neuropharmacology منتشر شد نشان داد که کورکومین احتمالا می‌تواند برخی از آسیب‌های مغزی ناشی از بیماری آلزایمر را معکوس کند.

در مطالعات آمده است کورکومین احتمال ابتلا به چندین بیماری پیشرونده عصبی را کاهش می دهد. خاصیت ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی این ماده در کاهش آسیب سلولی، التهابی و تشکیل پلاک در مغز نقش دارد.

نتیجه مطالعه دیگری که در همان سال منتشر شد بهبودهایی را در توجه، شناخت و حافظه در افرادی که ۹۰ تا ۱۵۰۰ میلی گرم زردچوبه را طی ۵۳ هفته مصرف کرده بودند را نشان داد. هنگام مصرف زردچوبه آن را با مقداری فلفل سیاه ترکیب کنید. فلفل سیاه ممکن است به جذب کورکومین کمک کند.

 

میوه‌ای جادویی برای مقابله با کم خونی و بیماری آلزایمر

ازگیل و مقابله با کم خونی و بیماری آلزایمر

محققان می‌گویند ازگیل یکی از میوه‌هایی است که به دلیل خواص بی شمارش می‌تواند از بروز برخی بیماری‌ها مانند پیری مغز جلوگیری کند. ازگیل یکی از میوه‌های خوش طعم از خانواده سیب، گلابی و زالزالک است. تحقیقات نشان داده است ایرانیان ساکن در حاشیه دریای خزر از ۳ هزار سال پیش این درخت را برای مصرف میوه‌های آن پرورش می‌داده اند. در کنار لذت ویژه‌ای که مصرف ازگیل دارد، این میوه سرشار از خواص گوناگون است.

براساس اعلام مرکز اطلاعات غذایی آمریکا، ۱۰۰ گرم ازگیل دارای نیم گرم پروتئین، یک میلی گرم چربی، و ۸۸ کالری انرژی است. این میوه دارای فیبر و کربوهیدارت است. مصرف ازگیل می‌تواند ۱۵ درصد نیاز بدن به آهن، ۵ درصد ویتامین B۱، و ۱۰ درصد کلسیم را تامین کند. این میوه همچنین دارای نیاسین، ریبوفلاوین، و بتاکاروتن است.

تحقیقات نشان داده است به دلیل آنکه ازگیل یکی از میوه‌های سرشار از آهن است، برای تشکیل هموگلوبین خون مفید بوده و برای افرادی که از کم خونی رنج می‌برند توصیه می‌شود. هموگلوبین مسئول انتقال اکسیژن به وسیله سلول‌های خونی است. خانم‌ها به دلیل آنکه پس از سن بلوغ تا یائسگی دچار خون ریزی ماهانه می‌شوند، احتمال ابتلا به کم خونی در آن‌ها زیاد است. از این رو، مصرف ازگیل به این زنان توصیه می‌شود.

خواص آهن برای مغز و عضلات

از سوی دیگر، وجود آهن در بدن برای کارکرد صحیح عضلات بسیار با اهمیت است. آهن در بافت عضلات دیده می‌شود و وظیفه تامین اکسیژن که در فرآیند انقباضات عضلانی ضروری است را برعهده دارد. به همین دلیل، ورزشکاران نیز باید ازگیل را در رژیم غذایی خود قرار دهند.

مغز یکی از اندام‌هایی است که بیش از ۲۰ درصد اکسیژن بدن را مصرف می‌کند. میوه غنی از آهنی همچون ازگیل می‌تواند با تامین اکسیژن مغز، به کارکرد صحیح این بخش کمک کند. انتقال خون کافی به مغز می‌تواند فعالیت‌های شناختی را بهبود بخشیده و مانع از ابتلا به بیماری‌هایی همچون آلزایمر و دمانس (زوال عقلی) شود.

 

4.5 4 رای
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

2 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین بیشترین واکنش نشان داده شده(آرا)
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه نظرات
فروشگاه
مقالات
خانه
دوره ها
جستجو
 
0
    0
    سفارشات شما
    سبد خرید شما خالی استبازگشت به فروشگاه